16:13 Luźne Style 2 Comments

Ciastko, Karmel, CZEKOLAADA!!!


Rewelacyjne ciacho, chrupiące słodziutkie, aromatyczne. Banalne w przyrządzeniu. Jeden      z moich ulubionych przepisów.


Składniki na ciasto:
  • 525 g mąki pszennej;
  • 150 g cukru trzcinowego;
  • 375 g masła o temperaturze pokojowej;
  • 2 torebki małego cukru waniliowego
Składniki na masę:
  • 2 puszki masy krówkowej 400 g;
Składniki na polewę czekoladową:
  • 170 g mlecznej czekolady;
  • 4 łyżki masła;

Przygotowanie:

Wymieszać składniki na ciasto i zagnieść. Podzielić ciasto na 3 równe części. Wyłożyć  blaszkę papierem pergaminowym (ja piekłam w takiej o wym.  22cmx33cm). Piec każde z ciast w temp. 190°C  przez 20 minut.

Masę krówkową  wyłożyć pomiędzy dwa ciasta, na trzeci wylać polewę czekoladową. (Rozpuścić czekoladę w kompieli wodnej z masłem i wylać na ostatnią część ciasta na wierzch),






2 komentarze:

  1. Mniam jakbym chętnie je zjadła, super że podałaś przepis:)Fajny blog:) będę wpadać tu częściej:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Dziękuje :) Przepis jest banalny i smak rewelacyjny wiec polecam zrobić

    OdpowiedzUsuń

Nie wyrażam zgody na kopiowanie moich zdjęć, jeśli chcesz je wykorzystać to najpierw mnie o to spytaj!

Dziękuję za odwiedzenie mojej strony. Jeśli masz ciekawą opinię na dany temat lub chcesz o coś spytać, albo po prostu chcesz pogadać, chętnie poczytam i odpowiem ;) Miłego dnia życzę.
Pozdrawiam Maya :*